top of page

Jaša Jenull

režiser, performer in predavatelj

Diplomiral je iz gledališke in radijske režije na AGRFT v Ljubljani, kjer je prejel tudi akademijsko Prešernovo nagrado. Kot eden izmed ustanoviteljev skupine Ljud je med leti 2006 in 2015 režiral in nastopal v preko 20-ih raznovrstnih projektih v javnem prostoru. Med bolj opazne sodita Invazija in Streetwalker. Je umetniški vodja kolektiva Tretja Roka in ustvarjalec festivala KOLObocija. Več kot 10 let je predavatelj interaktivnega, fizičnega in uličnega gledališča v sklopu: Ljudovega Laboratorija, ŠUGLE, IN-SITU, CIFAS.

Osvojite svet s svojo predstavo!

z Jašo Jenullom

Nobena prava ulična predstava se ne rodi "popolna". Moramo ji pomagati da se razvija, raste in izboljšuje z vsako ponovitvijo...

Poleg režijskih vprašanj se bomo posvetili osnovnim produkcijskim strategijam, ki pogosto odločijo ali bo predstava imela možnost, da se trajnostno razvija (tudi v mednarodnem prostoru). Delali bomo tudi na pripravi učinkovitega promocijskega materiala, ki je pogosto odločilen element uspešnih projektov. Delavnica bo potekala v obliki praktičnih vaj in demonstracij v javnem prostoru, predstavitve nekaterih teoretičnih principov in preko skupne analize, preizkušanja ter razvoja projektov samih udeležencev. Udeleženci prijavi priložijo kratek opis (en odstavek) obstoječega ali načrtovanega gledališkega projekta, ki bi ga radi razvili oz. nadgradili v sklopu delavnic.

VIKEND DELAVNICA

30. november - 14. december 2019

/30.11., 1.12., 7.12., 8.12.,14.12./

11.00-16.00

Studio EX-teater

bottom of page