V okviru programa za izobraževanje na področju uprizoritvenih umetnosti nudimo tudi intenzivne, nekajdnevne delavnice, ki jih večinoma vodijo tuji mentorji.

Te delavnice se dopolnjujejo s tedenskimi tečajem, ki pokrivajo različne discipline, od glasbe, cirkusa, plesa, joge, gledališča, pantomime do filma in digitalnih medijev.

Biomehanika

s Tonyjem De Maeyerjem

22.-26. junij 2020

Intenzivna delavnica biomehanike je namenjena vsem igralcem, performerjem in plesalce, ki si želijo spoznati principe Meyerholdove biomehanike.

Organska žonglaža s plesom

s Stefanom Singom in Cristiano Casadio

6.-7. junij 2020

Tekom delavnice bomo raziskovali skupne značilnosti metanja predmetov in gibanja ter združevali tehnike organske žonglaže Stefana Singa s koreografijami in ritmi sodobnega plesa pod vodstvom Cristiane Casadio.

Predmetno gledališče in ritem

z Matijo Solcetom

20.-24. april 2020

 Delavnica je namenjena vsem gledališkim izvajalcem, ki bi radi raziskovali in v svoje predstave vključili ritem in glasbo.

Osvojite svet s svojo predstavo!

z Jašo Jenullom

30. nov - 14. dec (vikendi)

Praktična režija in produkcija v uličnem gledlišču.

Namenjeno  ustvarjalcem, ki že imajo osnovne izkušnje v uličnem, ambientalnem ali interaktivnem gledališču.

Hula hoop

z Evo Cajnko

23.-24. november 2019

Intenzivni treningj hula hoopa in hooperskih trikov primeren tako za začetnice in začetnike, kot za tiste že vešče.

Presenca glasu

s Teo Vidmar

26.-27. oktober 2019

Glas ima mnogo odtenkov, moči in karakterjev. Bolj ko se mu prepustiš, bolj je raznovrsten. Na delavnici bomo raziskovali svoj(e) glas(ove), njegove zmogljivosti in razsežnosti.

Sodobni ples

s Stello Zannou

september 2020

Intenzivni trening sodobnega plesa z grško koreografinjo Stello Zannou primeren za profesionalne in amaterske plesalce in gibalce.

Kontaktni ples z lutko

s Teo Kovše in Katjo Vravnik

28.-29. september 2019

Ples z lutko odpira možnosti sodelovanja med živim in neživim svetom, kjer se vloge prepletajo. Osnovno vodilo in izrazno sredstvo tega dvojca je gib.

Užitek ob irgi

z Alessio Desogus

15.-20. junij 2019

Petdnevna delavnica z italijansko igralko in gledališko pedagoginjo Alessio Desogus ali sprehod čez osnovne principe odrskega nastopa.

Telo, ritem, zvok

z Anito Gritsch

5.-7. april 2019

Kot uvod v ustvarjanje glasbe s pomočjo telesa delavnica se osredotoča na ritmično improvizacijo s telesom ter na izdelavo poliritmične glasbe in giba.

  • Black Vimeo Icon
  • Black SoundCloud Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon