top of page

Anita Gritsch

umetnica in mentorica na polju body percussiona

Anita je poučevala body percussion v mnogih državah, predvsem v Evropi in v Južni Ameriki. Delala je tudi na mednarodnih univerzah, kongresih in seminarjih. Učila je tako šolarje kot tudi psihoterapevte, učitelje glasbe in plesalce. S seminarjem Move & Groove in English je poučevala tudi učitelje angleščine, izdala pa je tudi knjigo s tem naslovom. V svoji  umetniški produkciji se osredotoča na telesno-glasbene projekte, performans, otroške predstave in drugo.

Telo, ritem, zvok

z Anito Gritsch

Kot uvod v ustvarjanje glasbe s pomočjo telesa delavnica se osredotoča na ritmično improvizacijo s telesom ter na izdelavo poliritmične glasbe in giba.

V tej delavnici se bomo potopili v groove, uporabljali igrive vaje za trening veščin in eksperimentirali s prostorom. Pripravite se na vadbo posluha, koordinacije, ritma, spontanosti in kreativnosti. Učili se bomo ritmičnih sekvenc, tradicionalnih glasb svetovnih kultur in ustvarjali lastne kompozicije. Osnovni namen delavnice je učenje s celim telesom, ki postane pozitivna izkušnja, in napeljava nevronskih povezav na načine, ki nas bodo presenetili.

VIKEND DELAVNICA

5.-7. april 2019

16.00-20.00

Studio EX-teater

bottom of page