top of page

Stella Zannou

koreografinja, plesalka in plesna pedagoginja

Stella Zannou je končala študij plesa na londonski plesni šoli London Studio Center, diplomirala na American College of Greece in na grški nacionalni akademiji za ples. Kot koreografinja in ustvarjalka je sodelovala z Vienna Opera House, Staatstheater Kassel, S.E.A.D. in mnogimi plesnimi festivali, prizorišči in fakultetami. Trenutno živi v Berlinu, kjer dela kot neodvisna plesalka, pedagoginja in koreografinja.

Sodobni ples

s Stello Zannou

Intenzivni trening sodobnega plesa z grško koreografinjo Stello Zannou primeren za profesionalne in amaterske plesalce in gibalce.

Stella Zannou poučuje sodobni ples širom cele Evrope - na fakultetah, v narodnih gledališčih, plesnih šolah in zasebnih studijih. Ko poučuje, eksperimentira s kvaliteto gibanja in spaja tehniko ter različne dinamike z osebno interpretacijo in senzibilnostjo. Osnovni princip njene pedagogike je metoda igranja, pri kateri se osredotoča na ozaveščanje zunanjih dražljajev in hitro menjanje aktivnih in pasivnih vlog. Študente spodbuja k temu, da plešejo strastno, dinamično in da v gibanje vložijo svoj maksimum, hkrati pa so v sozvočju z okoljem in pripravljeni na vse. Njena pedagoška praksa vključuje tudi spajanje plesa in akrobatike ter princip ‘ljubezni do tal’, brez izgube svobode gibanja in veselja do plesa.

INTENZIVNI TRENING

oktober 2020

10.00-11.30

Studio EX-teater

bottom of page