Bertrand Lesca & Nasi Voutsas 

Dobitnika nagrad The Total Theatre Award, Grand Prix Stockholm Fringe Festival Grand Prix in FITT Festival Jury Prize, ustvarjalca in izvajalca predstav Eurohause, Palmyra in One, sta si v Veliki Britaniji ustvarila močan ugled pri ustvarjanju izvirnega političnega gledališča.

Političnost med nami

z Bertrandom Lescom & Nasijem Voutsasom

... kako se ne ustrašit političnosti na odru

V tej praktični delavnici, ki temelji na njuni praksi dela, Bert in Nasi z udeleženci raziskujeta nestrinjanje, frustracije, sovraštvo in spravo in preigravanje teh poziciji na odru – zlasti v povezavi s sodobno družbo. Kako dajati prednost preprostosti, ko govorimo o zelo zapletenih zadevah? Kako vbrizgati čustva v dejstva? Kako ustvariti politično situacijo med dvema ali tremi osebami na odru? Kako uporabiti metafore, da bo raziskovana situacija razumlivejša?

Govoriti o politiki v gledališču je pogosto tabu. Bertnard in Nasi pa oder odkrito uporabljata kot prostor umetniškega in političnega pogajanja. V center pozornosti postavljata tisto, kar bi utegnilo biti moteče za občinstvo, ker naslavlja našo kolektivno odgovornost, soudeleženost in neizogibno 'političnost' življenja. Rraziskujeta občutke, ki jih posamični politični konteksti povzročajo ljudem.

Produkcija: Gledališče Glej

Koprodukcija: EX-teater

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana,

Ministrstvo za kulturo RS

Kotizacija: 15€

DELAVNICA

16. april 2020

10.00-14.00

Studio EX-teater

  • Black Vimeo Icon
  • Black SoundCloud Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© Photo archive Bertrand Lesca & Nasi Voutsas